ELÉRHETŐSÉGEK:

1181 Budapest, Kossuth Lajos utca 180/b
Telefonszám: 0620-337-7077
Email: info@kalimpa.hu
facebook.com/KalimpaCsaladiBolcsode

Magunkról

Üdvözöljük a Kalimpa Családi Bölcsőde honlapján!

A Kalimpa Családi Bölcsőde egy mesés hely, nagy terekkel, érdekes, színes játékokkal, ahol igazán otthon érezhetik magukat a gyerekek. Szakképzett nevelők, pedagógusok foglalkoznak a kicsikkel: játszanak, énekelnek, mondókáznak, kézműveskednek velük. A Kalimpában gyermekét nem csupán felügyeljük, hanem személyre szabott gondoskodást biztosítunk számára.

A gyerekeket 1 éves kortól 3 éves korig, illetve a 3. életévüket a nevelési év közben betöltő gyerekeket a nevelési év végéig fogadjuk egész napos ellátással. A szülőkkel folyamatos kapcsolatot tartva tájékozódunk a gyermekek egyéni szükségleteiről, szokásairól. Családias környezetben, vegyes életkorú, kis létszámú csoporttal segítjük a csemeték közösségi életének fejlődését. Törekszünk a kölcsönös bizalom kialakítására, és ezzel a biztonságot nyújtó környezet megteremtésére.

A játék a gyermek számára egyszerre szórakozás, munka és tanulás. Ez a társas kapcsolatok színtere. A kicsik lételeme a mozgás, az eközben szerzett tapasztalataik alapján tesznek szert rengeteg ismeretre. Célunk, hogy minél több és változatos lehetőséget biztosítsunk a tapasztalatszerzésre. Minden hétköznapi tevékenység, élethelyzet alkalmas arra, hogy végtelen kíváncsiságukra, tudásvágyukra építve bővítsük ismereteiket. Játékos formában, a célnak és életkoruknak megfelelő eszközök segítségével fejlődnek képességeik és készségeik.

Napi tevékenységünket különféle programokkal színesítjük. Ilyen például a zenés torna, a kézműves foglalkozások, igény esetén a játékos nyelvtanulás. Fejlesztő pedagógusunk – a szülővel egyeztetve – minden kisgyermek fejlesztésében szívesen részt vesz. Bölcsődénk reggel 7-től 17 óráig várja a kicsiket. Diabéteszes, lisztérzékeny gyermekeket is fogadunk. Külön díj ellenében különleges igényeket is teljesítünk, mint például gyermeke esti felügyeletét. Ha a második gyermekét is hozzánk hozza, 10%-os kedvezményt nyújtunk (a kedvezmény, teljes 5 napos ellátás esetén vehető igénybe).